Se curata cartofii de coaja apoi ii punem intregi in apa cu sare. Se scurg iar apoi ii taiem felii de 5 mm grosime. Separat, cureti ciupercile, le t
Se curata cartofii de coaja apoi ii punem intregi in apa cu sare. Se scurg iar apoi ii taiem felii de 5 mm grosime. Separat, cureti ciupercile, le tai felii si le prajesti in ulei bine incins, adaugi putina sare, piper si foaia de dafin, amestecand continuu pana scade bine zeama si ciupercile incep sa se rumeneasca ushor. Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, asezi cartofii si ciupercile in straturi succesive. Separat, amesteci smantana, laptele, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, apoi torni sosul peste straturile de cartofi si ciuperci. Razi desupra cashcaval si lasi forma la cuptor pt 25-30 min pana se rumeneste frumos deasupra.
Sursa acestei retete este blogul culinar. dumitrufelicia
Alte retete recomandate
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios