Ciuperci cu sos de lamaie (a la Grec)

Pentru ciuperci cu sos de lamaie ciupercile se spala, se curata, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul si mararul se spala, se curata si se toaca marunt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • ciuperci proaspete - 1 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • marar verde - 1 legatura
  • vin alb - 50 ml
  • ceapa - 150 g
  • sare de lamaie - 1 g
  • ulei - 100 ml
  • lamaie - 50 g
  • 2 cuburi MAGGI de ciuperci
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciuperci cu sos de lamaie ciupercile se spala, se curata, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul si mararul se spala, se curata si se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii. Sarea de lamaie se dizolva in putina apa. Ceapa se inabusa in ulei si 50 ml de apa, se adauga ciupercile, piperul, sarea de lamaie, mararul, jumatate de legatura de patrunjel, cuburile Maggi, sare si 1 l de apa. Se continua fierberea cca 1 ora. Spre sfarsitul fierberii, se adauga la ciulama de ciuperci vinul.

Ciupercile cu sos de lamaie se servesc rece, cu felii de lamaie deasupra; se presara restul de patrunjel verde.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors