Ciuperci cu maioneza

Alegeti, curatati, spalati ciupercile si puneti-le impreuna cu 1/4 l de apa clocotita, o lingurita cu sare, foaia de dafin, 50 ml de vin alb intr-un v

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 300 g maioneza
  • 150 ml smantana legata
  • sare
  • vin alb
  • sec
  • o foaie de dafin
  • mustar
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Alegeti, curatati, spalati ciupercile si puneti-le impreuna cu 1/4 l de apa clocotita, o lingurita cu sare, foaia de dafin, 50 ml de vin alb intr-un vas de teflon, pe foc domol.

Cand ciupercile sunt bine patrunse, puneti-le in strecuratoare sa se raceasca (apa pastrati-o

pentru a fi adaugata la sosuri si ciorbe).

Combinati maioneza cu smantana, potriviti de sare, mustar, zeama de lamaie ori vin si preparatul poate fi adus la masa.
Pentru aroma puneti marar, patrunjel si - daca va place - ceapa rasa.

Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors