Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga pic
Se
scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se
spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si se
caleste in putin ulei. Se adauga piciorusele
ciupercilor tocate, continuindu-se calirea. Se
potriveste de sare si piper. Cind ciupercile sint
fierte, se lasa vasul descoperit, sa scada. Se
adauga apoi patrunjelul si se da vasul deoparte.
Palariile ciupercilor, spalate si zvintate, se asaza
pe o tava unsa cu ulei, se stropesc cu ulei, se
presara cu sare si piper si se pun la cuptor. Dupa
ce s-au copt, se scot din cuptor, se umplu cu
compozitia preparata din piciorusele de ciuperci, se
presara cu pesmet, se stropesc din nou cu ulei si se
pun la cuptor pentru gratinat.
Se servesc calde sau
reci, dupa gust.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor