Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul. Puteti cumpara carne si din magazin pentru a pregati aceasta reteta de toba.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • una capatana de porc
  • una buc inimina
  • 2-3 picioare porc
  • 3-4 urechi
  • sorici
  • ficat
  • rinichi
  • putina gresime
  • piper (boabe)
  • foi de dafin
  • un morcov (mare)
  • doua cepe
  • o burta de porc.

Mod de preparare

Capatana taiata in patru, impreuna cu restul de organe se pun la fiert (taiate si ele dupa preferinte) cu condimentele de mai sus. Dupa ce se ia spuma se da prin razatoare morcovul si ceapa taiata solzisori si se adauga si ele in oala. Dupa ce s-au fiert circa 2-3 ore (sa se desprinda carnea dupa oase) se lasa a se receasca, se taie cubulete cat de marunt (dupa preferinte), se strecoara supa, se umple burta cu compozitia de mai sus si se adauga putina supa pentru ca sa se lege compozitia.

Se coase si se pune din nou in restul se zeama ramasa circa 30 minute. Se inteapa burta din loc in loc sa nu plezneasca, se scoate si se pune la presat intre doua funduri de lemn cu o greutate de 2-3 kg.



Daca doriti se poate pune la afumat. Toba de casade porc se serveste ca si aperitiv.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors