Tarta impletita

Se topeste untul pe bain-marie si se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana obtinem un aluat potriv

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200g unt sau margarina
  • 450 g faina
  • 2 lingurite de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • Un piept de pui dezosat
  • o ceapa rosie
  • un morcov mic
  • o radacina de patrunjel
  • 100 g mazare fiarta
  • 100 g fasole pastai fiarta
  • amestec de condimente uscate
  • sare
  • piper
  • marar si patrunjel verde
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • Pentru ornare:
  • un galbenus de ou
  • seminte de in
  • susan
  • boia dulce

Mod de preparare

Se topeste untul pe bain-marie si se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana obtinem un aluat potrivit de tare pe care il lasam la rece 30 minute. Intre timp se caleste ceapa tocata marunt si bucatile de piept de piept de pui, taiate in cubulete mici de1 cm. Se adauga morcovul taiat in cubulete si fiert in prealabil, fasolea si mazarea. Apoi se potriveste de condimente si sare. Se opreste focul si se amesteca si verdeata tocata fin. Se da amestecul sa se raceasca bine. Aluatul se imparte in doua parti: una se intinde in foaie de 1,5 cm grosime care se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, iar cealalta se intinde si ea la fel si apoi se taie fasii late de 3-4 cm.

Se umple tarta cu amestecul de carne si legume apoi se acopera cu fasiile de aluat, impletindu-le intre ele. Se opresc cateva fasii care se framanta din nou cu putina boia dulce (pentru a se colora aluatul), apoi se imparte in doua parti care se intind in fasii subtiri si lungi, ce se rasucesc usor si cu acest snurulet se orneaza tarta pe margine. Se unge deasupra cu galbenus, se presara semintele de in si susan, apoi se baga la cuptor sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute la foc potrivit.

Se serveste taiata in bucati potrivite, dupa ce s-a racit putin.

Pofta buna!

Reteta Tarta impletita a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de tarta gasiti aici:

Tarta cu carne tocata si ciuperci,

Tarte cu rosii si mozzarella,

Tarta de ou si parmezan

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala