Tarta cu carne, branza si cartofi este un aperitiv deosebit de gustos, ce poate fi servit si ca si gustare sau poate fi cu succes pusa la pachet.
Aluatul l-am facut ca de obicei la masina de paine. Am zdrobit cartoful rece, am adaugat laptele la temperatura camerei, oul, uleiul si la urma faina si drojdia. Sarea o adaug intotdeauna cand piuie masina. Daca il faceti la mana amestecati faina cu drojdia dizolvata in putin lapte si apoi adaugati treptat restul ingredientelor. Lasati cam 2 ore sau mai putin(in functie de temperatura bucatariei voastre)la crescut. Cat timp creste aluatul ne ocupam de umplutura.
Eu am dezpielitat 3 carnati babani: carnea obtinuta am pus-o la calit intr-o lingura de ulei, nu mai mult, impreuna cu 2 cartofei fierti taiati cubulete si boia iutedupa ce dispare tot lichidul dati la o parte si lasati sa se raceasca puteti foarte bine folosi carne tocata de orice fel pe care o condimentati dupa preferinta si o caliti.
Aluatul il rasturnam pe masa infarinata si il impartim in doua bile(una mai mare si una mai mica). Bila mai mare o intindem(eu personal cu mana)pe fundul formei si pe peretii formei pana la jumatate. Punem carnea macinata care trebuie sa fie rece rece, mozzarella si branza brie sau cascavalul.
Biluta mai mica o intindem intr-o foaie subtire si o taiem fasii cu care vom acoperi tarta, punem fasiile peste umpluturadupa care punem in spatiile facute de fasii rosii mici intregi si masline. Lasam maxim 30 minute la crescut si inainte de a o baga la cuptor o ungem cu ulei si presaram niste salvie:la cuptor sta 30 minute la 180 grade.
Pofta buna! Reteta Tarta cu carne, branza si cartofi a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro