Sunca de casa

Sunca de casa este de mii de ori mai buna decat cea gata cumparata, mai ales daca o faceti cu ce condimente va plac cel mai mult.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Lista ingrediente:
  • sunca (de pe burta porcului cu slanina si carne) de cel putin 2 kilograme
  • sare
  • boia
  • 10 catei de usturoi
  • zeama de varza
  • 2 ardei iuti
  • 2-3 frunze de dafin.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Sunca se sareaza si se lasa 2 zile la rece. Se ia apoi si se pune intr-un vas termorezistent si se acopera cu zeama de varza. Se fierbe 30 de minute, se da in clocot. In zeama in care fierbe se adauga 2-3 frunze de dafin si cam 2 ardei iuti.
Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, se taie in bucati si se unge cu mujdei pregatit din 10 catei de usturoi si pulbere de ardei rosu (boua iute). Se da apoi in camara, la loc rece. Se lasa asa cam 5-7 zile, dupa care se lasa la vant. Abia apoi se poate servi.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Sunca de casa se serveste rece, taiata feliute subtiri, eventual alaturi de o ceasca de tuica fiarta.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors