Sufleul de creier este o reteta foarte usor de preparat. Ca orice sufleu contine oua, faina, lapte, unt, pesmet si condimente.
Se curata creierul de pielite, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare si otet. Se lasa la racit, iar in timpul acesta se pregateste un sos alb. Se fierbe laptele, se adauga untul si se adauga faina, cand compozitia incepe sa fiarba. Se amesteca bine, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile pe rand si se omogenizeaza. Se adauga creierul maruntit, albusurile batute spuma si se toarna compozitia obtinuta intr-un vas uns cu untul ramas si tapetat cu pesmet. Se coace sufleul la foc mare, 20 de minute.
Sufleul se serveste fierbinte.
Alte aperitive:
Ciuperci umplute
Placinta cu carne
Chiftele
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post