Sufleu de creier

Sufleul de creier este o reteta foarte usor de preparat. Ca orice sufleu contine oua, faina, lapte, unt, pesmet si condimente.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr creier
  • 100 ml lapte
  • 75 gr unt
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri faina
  • pesmet

Mod de preparare

Se curata creierul de pielite, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare si otet. Se lasa la racit, iar in timpul acesta se pregateste un sos alb. Se fierbe laptele, se adauga untul si se adauga faina, cand compozitia incepe sa fiarba. Se amesteca bine, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile pe rand si se omogenizeaza. Se adauga creierul maruntit, albusurile batute spuma si se toarna compozitia obtinuta intr-un vas uns cu untul ramas si tapetat cu pesmet. Se coace sufleul la foc mare, 20 de minute.

 


Sufleul se serveste fierbinte.
Alte aperitive:
Ciuperci umplute
Placinta cu carne
Chiftele

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors