Snitel umplut (reteta sarbeasca)

Pentru inceput, ardeii copti se curata de pielita si de casuta semintelor. Se prepara vinegreta din usturoiul zdrobit, amestecat cu sarea, mierea si o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 snitele mari din cotlet de porc
  • de cate 150 - 200 de grame fiecare
  • 200 de grame de caimac (sau smantana consistenta de foarte buna calitate)
  • 4 ardei copti
  • de preferinta rosii (eu am avut doar doi rosii si ceilalti albi
  • dintre cei copti in toamna si pastrati la congelator)
  • sare si piper
  • pentru vinegreta ardeilor:
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de otet alb
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita buna de miere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • pentru asamblat si prajit:
  • 2 oua
  • faina (eu am folosit faina integrala)
  • pesmet
  • ulei din abundenta pentru prajit
  • 1 lamaie - pentru servit

Mod de preparare

Pentru inceput, ardeii copti se curata de pielita si de casuta semintelor. Se prepara vinegreta din usturoiul zdrobit, amestecat cu sarea, mierea si otetul. Se adauga uleiul si se toarna deasupra ardeilor, intorcandu-i pe toate partile.

Feliile de cotlet se degreseaza de eventuale urme de grasime de pe margine, se indeparteaza pielitele, se bat bine cu ciocanul pentru carne, pana ce se obtin snitele in grosime de 1-2 mm, care se sareaza si se pipereaza.

Pe fiecare din cele 4 felii de carne se pune cate un sfert din cantitatea de caimac care se aplatizeaza. Deasupra caimacului se aseaza cate un ardei copt, bine scurs de zeama in care s-a marinat. Se indoaie una dintre margini spre interior, apoi se ruleaza snitelul cu umplutura in interior.

Capetele feliilor de carne, ramase libere, se introduc in interiorul rulourilor, ca la sarmale. Se mai fixeaza si cu cateva scobitori, pentru a evita sa se scurga umplutura in timp ce se gatesc.

Se bat ouale cu furculita, impreuna cu 1 praf de sare. Fiecare snitel umplut se da prin faina, se scutura de faina in exces, apoi se plonjeaza in ou, tavalindu-l pe toate partile; se scurge de ou si se tavaleste din nou in faina, in fine, se mai scufunda inca o data in ouale batute (de cate doua ori atat in faina cat si in ou) si se tavalesc prin pesmet; se preseaza bine cu palmele ca sa adere pesmetul de carne.

Se prajesc in ulei din abundenta, la foc potrivit, doar atat cat sa primeasca o culoare frumoasa. Cand au atins gradul de rumenire dorit, se scot pe hartie absorbanta. Snitelele umplute, pe cat posibil drenate de uleiul in exces, se transfera pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 10-15 minute

Dupa trecerea acestui timp sunt gata, se stropesc cu zeama de la 1/2 de lamaie, restul de lamaie se taie felii si se garnisesc snitelele, care se vor servi cu o garnitura si o salata la alegere.
Am servit cu cartofi la cuptor si salata de varza rosie.

Pofta buna!

Reteta Snitel umplut - reteta sarbeasca a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de snitel gasiti aici:

Snitel milanez,

Snitel de porc umplut,

Snitel umplut

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce