Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu morcovul, telina, carnea tocat
Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu morcovul, telina, carnea tocata si oul ras. Se adauga mirodeniile (gustul deosebit al acestei retete il da scortisoara). Se suprapun foile unse intre ele(3 sau 4 foi), se taie in fasii de 10 /7 cm (cu timpul le veti face din ce in ce mai mici). Se pune carne in mijlocul foilor si se infasoara exact ca pe sarmale - de preferat capetele introduse in sarma.
Se incinge ulei ca la suberec sau la gogosi si cand uleiul este incins se coboara una cate una. Se tin exact cat sa-si schimbe culoarea sa semene cu sarmaua romaneasca aburinda in farfurie.
Se pot servi ca atare puse pe platou alturi de alte aperitive, cu ketcup, cu sos de smantana cu usturoi, cu muraturi
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios