Salata “Cuibul cocoşului de munte” este o salata delicioasa dar mai ales o reteta de salata aspectuoasa cu piept de pui.
1.Spalati bine cu apa rece carnea si legumele.
2.Fierbeti in apa cu sare carnea de pui.(~ 20 minute dupa ce a dat in primul clocot) O lasati la scurs
pana se raceste apoi o taiati fasii.
3.Ouale le puneti la fiert pentru 7 minute,apoi le curatati de coaja.Separati albusul de galbenus,apoi taiati fasii albusul.
Galbenusul va fi folosit pentru realizarea oualelor ce vor decora salata.
4.Taiati castravetii fasii.
5.Taiati ceapa rondele subtiri,apoi turnati apa fierbinte peste ea si lasati-o timp de 10 minute.Treceti ceapa prin jet de apa rece,apoi o scurgeti de apa.
6.Taiati sunca fasii.
7.Tocati mararul marunt.
8.Ouale pentru decor le faceti din galbenusuri,maioneza si marar.Condimentati cu sare si piper.
9.Prajiti cartofii intr-o tigaie cu ulei incins la foc mare pana devin rumeni si crocanti.Scoateti cartofii sa se raceasca pe servete de hartie pentru a se absoarbe excesul de ulei.
Intr-un bol puneti pieptul de pui,sunca,castravetii,ceapa si albusul de ou,apoi condimentati cu sare si piper.Adaugati maioneza si amestecati usor pentru omogenizare.
Asezati frunze de salata pe platou,apoi puneti salata din bol.Decorati cu cartofii prajiti si oua.
Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea
Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...
Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mereReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce