Este un aperitiv gustos si satios, perfect pentru masa de Craciun
Am tocat ceapa marunt si am calit-o intr-o tigaie cu doua linguri de ulei. Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat ciupercile spalate si tocate marunt si am lasat pe foc, amestecand pana a scazut toata apa, lasata de ciuperci. Am condimentat cu sare si piper si dupa ce am inchis focul am adaugat jumatate din legatura de patrunjel, tocata marunt.
Separat, intr-un vas am amestecat bine carnea tocata de pui cu usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat( jumatate de legatura). Am condimentat compozitia cu sare, piper si cimbru uscat si am asezat-o intre doua folii alimentare. Cu autorul sucitorului am intins carnea in forma unui dreptunghi. Am indepartat folia de deasupra si pe foaia de carne am intins compozitia de ciuperci. Apoi am presarat deasupra cascaval ras, lasand marginile libere si am rulat strans cu ajutorul foliei, impingand capetele ruladei in interior. Am infasurat rulada in folie alimentara si am rulat-o pe masa, ca sa se lipeasca imbinarile.
Am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu putin pesmet. Apoi am scos rulada din folia alimentara si am impins-o cu grija, sa nu se desfaca in tava. Am uns rulada cu ulei, pe toata suprafata si am pus tavile in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 50 de minute.
Dupa ce s-a rumenit, scoatem rulada din tava si lasam sa se raceasca. Pofta buna!