Se taie carnea (facem o patura), presaram sare, apoi o rulam si o lasam la odihna. Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la calit in ulei de floarea-s
Se taie carnea (facem o patura), presaram sare, apoi o rulam si o lasam la odihna.
Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la calit in ulei de floarea-soarelui.
Se adauga ciupercile. Zeama care o lasa ciupercile,o turnati intr-un castonel, prajiti mai departe ciupercile (citeva minute). Apoi se toaca cu blenderul. Se pregateste vasul.
Pasta de ciuperci, se intinde pe patura de carne, peste se pun felii de cascaval, se presara cascaval ras, frunzele de patrunjel.
Se sareaza si pipereaza, apoi se ruleaza(i-am prins trei scobitori sa nu se desfaca).
Se unge rulada cu pasta concentrata de tomate.
În vas se pune putin ulei, se aseza rulada. Apoi se taie bucati de morcov, ceapa, ustroi, verdeata si citeva ciuperci.
Adaugati o cana cu apa,acoperiti cu capacul vasului si dati la cuptor pentru 50 min. Cand este aproape gata se toarna castronelul cu zeama de ciuperci si se mai lasa la cuptor (fara capac) vreo 25-30 min.
Rulada se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava.
Se serveste cu garnituri diferite:piure de cartofi,pilaf de orez, la care se adauga sos.
Pofta buna!
Reteta Rulada de porc cu ciuperci si cascaval a fost propusa de mariette pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de porc gasiti aici:
Rulada din carne de porc,
Rulade de porc,
Rulada cu carne tocata si legume