Rulada de curcan cu prune si cascaval

Se taie pieptul de curcan in felii si se presara sare si ghimbir. Peste carne se intinde o felie de cascaval afumat, o felie de mezel, iar in mijloc s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata piept de curcan
  • cateva felii cascaval afumat
  • 5
  • 6 prune uscate
  • mezel
  • iaurt
  • smantana
  • margarina
  • ghimbir dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan in felii si se presara sare si ghimbir. Peste carne se intinde o felie de cascaval afumat, o felie de mezel, iar in mijloc se aseaza cateva bucati de prune uscate. (Daca este posibil se folosesc fructele cu samburi si, daca sunt foarte uscate, se pot pune la inmuiat pentru 1-2 ore inainte de utilizare).

In modul prezentat mai sus, se ruleaza carnea usor. (Daca este necesar, pentru a nu iesi umplutura afara, se pot folosi ata sau scobitori). Se unge o tava cu margarina si se aseaza bucatile de carne in ea.

Se toarna un iaurt simplu (eventual un iaurt si o jumatate de amestec de smantana), astfel incat lichidul sa acopere rulada. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se pune la cuptor pana cand carnea este usor patrunsa. Apoi se indeparteaza folia si rulada se lasa in continuare la prajit pana la ingrosarea, dupa gust, a sosului.
Alte retete recomandate:

Zacusca de ciuperci

Ciuperci umplute

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors