Rulada de carne tocata

Ideala pentru mic dejun, sendvisuri sau ca si aperitiv la o masa festiva

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  •  1 kg pulpă porc (ușor împănată)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 2-3 lg pesmet
  • boia iute
  • pudră usturoi
  • 1 morcov

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi. Se toacă la mașină, de două ori.

Se adaugă sare, piper, boia, condimente dupa gustul fiecaruia.

Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se adaugă peste compoziția de carne.

Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.

Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.

Se pornește cuptorul, la 150 grade C.

Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.

Ca sa fie si mai apetisanta, se mai pudrează cu puțină boia cand se serveste.

Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce