Se curata ceapa si se taie marunt. (Eu am calit-o in putin ulei, am adaugat si carnea tocata,le-am calit impreuna si am condimentat cu sare si piper).
Se curata ceapa si se taie marunt. (Eu am calit-o in putin ulei, am adaugat si carnea tocata,le-am calit impreuna si am condimentat cu sare si piper).
Se taie cascavalul cubulete. Se spala si se toaca marunt patrunjelul (se pastreaza putin pentru ornat).
Se separa albusul de galbenus. Se amesteca bine albusul, carnea tocata si ceapa, cimbrul, patrunjelul, pasta de rosii si piperul. Se adauga apoi cascavalul.
Se amesteca branza de vaci cu 6 linguri de lapte, ulei si sare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de branza.
Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza un dreptunghi de cca.50x27 cm.
Se intinde carnea tocata peste aluat si se ruleaza pe lung.
Se taie rulada in 10 felii cu o grosime de 5 cm fiecare si se aseaza intr-o forma speciala de tort,unsa cu margarina, cu partea sectionata in sus.
Se amesteca galbenusul cu 1 lingura de lapte si se ung marginile aluatului.
Se introduce in cuptor (cam la 180 C) si se coace cca. 40 min. La sfarsit se presara patrunjel deasupra.
Pofta buna!
Reteta Rozete cu carne si branza a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro
Alte retete de aperitive cu carne gasiti aici:
Muschi impanat,
Rulada de carne,
Chec de carne