Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O vanata mare si groasa ca diametru
  • o mana de carne tocata de curcan
  • 10-15 ciuperci proaspete
  • 1 ardei mare rosu
  • 1/2 cescuta de cus-cus
  • sare
  • condimente uscate
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita de pasta de tomate diluata cu 100 ml apa
  • 1 legatura de patrunjel dat la blender cu un strop de ulei de masline si un praf de sare
  • ulei de maline

Mod de preparare

Jumatate de cescuta de cus-cus se opareste cu 3/4 cescuta de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare,se acopera si se da deoparte sa se inmoaie.

Vanata mare se spala, se sterge, apoi se taie in 4-5 rondele groase de cca 3-4 cm care se frig pe un gratar uns cu un pic de ulei.

Rondele fripte pe ambele parti se scot si se scobesc in partea superioara cu o lingura, indepartand o parte din miez, dar lasand fundul vinetei si peretii ei cu o grosime de 1-1,5 cm, se stropesc in cavitatea formata cu un strop de ulei de masline si un praf de sare, apoi se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, una langa alta si se dau la cuptor pana ce se inmoaie bine miezul, cca 25-30 min.

Intre timp taiem felite subtiri ardeiul, ciupercile, lasand 4-5 ciupercute (cele mai mici )intregi, fara piciorus, si le calim intr-un pic de ulei de masline. Ciupercile intregi dupa cele calim pe ambele fete, le scoatem pe o farfuriuta, apoi adaugam in legumele calite, carnea tocata de curcan si lasam sa scada tot sucul lasat de carne, amestecand continuu; adaugam si cus-cus-ul inmuiat, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate fara sare, adaugam si 1/2 ceasca de apa, de tomate diluata si amestecam usor pana ce scade tot sucul si obtinem un amestec omogen cu care umplem fiecare disc de vanata scobita, ajutand-ne de o lingura cu care presam usor si deasupra picuram din sosul de patrunjel, peste care am mai adaugat ulei de masline, deasupra amestecului punem cate o ciupercuta intreaga, calita cu scobitura piciorusului in sus, pe care o umplem cu patrunjel dat la blender si bagam din nou la cuptor pana se rumeneste usor, cca 15 minute.

Se servesc reci, simple sau cu smantana, dupa preferinta.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Cand imi este foarte pofta de ceva dulce incerc sa fac fata acestei probleme inlocuind macar zaharul dintr-o prajitura care...

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce