Raciturile de pasare reprezinta un aperitiv delicious, hranitor, o reteta simpla care va constitui deliciul invitatilor dumneavoastra.
Raciturile de pasare nu reprezinta o reteta prea complicata. Pentru a prepara aceasta reteta cu carne se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. Se pune apa sa fiarba si cand da in clocot, se pun labele si capul, apoi bucatile pe rand, nu odata, pentru ca zeama sa nu iasa tulbure. Se ia spuma, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana sunt gata, fara sa se sfarame camea. Se scot labele si capul, iar bucatile de pasare se asaza in farfurii. Se pun la fiert, intr-un vas cu apa rece, doua picioare de porc si doua de vitel, bine spalate si curatite. Se lasa sa fiarba descoperite, la foc mic, si din cand in cand se ia spuma. Se sareaza.
Sunt gata atunci cand carnea se desface usor de pe os. Se scot oasele inainte de a se raci si se asaza carnea in farfurii. Zeama se curata de grasime si se incearca daca este destul de legata, punand cateva picaturi pe o farfurioara. Daca acestea se intaresc bine la rece, se da la o parte oala cu zeama si se lasa sa se limpezeasca. In caz contrar se lasa pe foc, sa mai dea cateva clocote. Dupa gust, se poate adauga in zeama putin usturoi pisat, inainte de a fi strecurata. Se toarna apoi zeama peste carnea din farfurii si se lasa sa se prinda. Inainte de a fi servite se pot rasturna, stergand fundul farfuriei cu un servet muiat in apa fierbinte. Apoi, puteti savura acest aperitiv de racituri de pasare.
Raciturile de pasare pot fi servite ca aperitiv atat inainte de mesele de pranz cat si inaintea celor de seara.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post