Pui toscan

Simplu si rafinat!!!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 mana de spanac frunze, proaspat
  • 1 mana de spanac frunze, proaspat
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 paharel de vin roze
  • sare
  • piper
  • legume deshidratate fara sare
  • 3 foi de dafin

Mod de preparare

Pulpele dezosate, spalate si zvantate, se subtiaza in partile mai groase, apoi se sareaza, pipereaza si se dau cu un praf de legume deshidratate. Se fierb frunzele de spanac, in apa cu sare, cca. 5 minute, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece. Patrunjelul spalat si curatat, numai frunze, se da la blender cu spanacul scurs bine, cu 2 linguri de ulei, un praf de sare, usturoiul si 2 linguri de vin. Se formeaza o pasta cu care se unge fiecare bucata de pulpa, apoi se ruleaza fiecare cu grija, mai lejer, si se prinde cu cate 2 scobitori de bambus. Se asaza fiecare rulou, unul langa altul, in tavita, se stropesc cu restul de vin, se mai adauga si apa, un praf de sare, o lingura de ulei si foile de dafin si se da la cuptor cca. 30 minute, pana se rumenesc frumos. Se scot din tavita, se indeparteaza scobitorile si se servesc calde cu ce garnitura dorim, alaturi de o salata asezonata. Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce