Portofele cu carne

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina, unt, carne de vita, ceapa, morcov, ciuperci, usturoi, patrunjel verde si ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 linguri unt
  • 150 ml apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne de vita tocata
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 5-6 ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu sarea, untul, si apa calduta. Se framanta aluatul bine, apoi se pune la rece, pana se prepara umplutura. Se caleste ceapa tocata, in putin ulei. Se adauga morcovul ras, apoi ciuperci tocate marunt, carnea tocata si dupa ce s-au calit bine, se ia vasul de pe foc. Se adauga usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, sare si piper. Aluatul se intinde intr-o foaie foarte subtire, se taie forme rotunde sau patrate si se pune cate o lingura din compozitia de carne. Se pliaza in doua, se lipesc bine marginile, apoi se pun la prajit in ulei incins, pe ambele parti.


Se servesc calde, cu sos picant de rosii.
Alte aperitive
Ciuperci umplute
Chiftele
Placinta cu carne

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors