Pomana porcului

Conform traditiei, porcul se taie in ziua de Ignat. Dupa taiere, se obisnuieste ca toti cei de fata sa fie invitati Ia pomana porcului. Carnea si orga

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g pulpa de porc
  • 400g piept de porc
  • 200g ficat de porc
  • 200 g rinichi de porc
  • 4 linguri de untura
  • o capatana de usturoi
  • soric proaspat
  • sare

Mod de preparare

Conform traditiei, porcul se taie in ziua de Ignat. Dupa taiere, se obisnuieste ca toti cei de fata sa fie invitati Ia pomana porcului. Carnea si organele se taie in bucati de marime potrivita si se rumenesc in untura, iar soriciul se taie in fasii si se freaca bine cu sare grunjoasa. Se prepara un mujdei din usturoi pisat, cu putina sare si apa rece.
Pomana porcului se serveste cu mamaliguta calda, cu tuica sau cu vin rosu.

Alte aperitive recomandate

Rulada de spanac

Ciuperci umplute

Dovlecei umpluti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors