Placintele cu pui si ceapa

Tartelete cu pui si ceapa sunt ideala pentru orice masa festiva. Gasiti acest aperitiv pe culinar.ro, alaturi de alte retete de aperitive.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr aluat foietaj
  • 400 gr piept de pui
  • 4 cepe rosii
  • 5-6 fire cimbru
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Placintele cu pui si ceapa se prepara asa: se curata pieptul de pui de tendoane si se spala bine. Se taie apoi in feliute si se prajeste in uleiul incins intr-o tigaie. Se scot feliutele pe servetele si se pastreaza la cald. Se curata cepele si se taie in 2 lungime. Se pune aluatul de foietaj intr-o tava stropita cu apa si se taie in 8 dreptunghiuri. Se pune pe fiecare dreptunghi de aluat cateva felii de piept de pui, se presara cu cimbru tocat marunt, amestecat cu oregano si se pune deasupra o jumatate de ceapa. Se presara cu sare si piper si se pune tava in cuptorul incins. Se coace la foc mediu, cca 40 de minute.


Se serveste ca aperitiv.

Alte aperitive:

Chiftele

Placinta cu carne

Ciuperci umplute

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors