a) Aluatul : 1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri. 2. Adaugam cate o lingura de apa, t
a) Aluatul :
1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri.
2. Adaugam cate o lingura de apa, treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita.
3. Impachetam in folie de plastic si dam la frigider vreo jumatate de ora-o ora.
3. Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 4 parti egale, pe care le intindem frumos sub forma rotunda.
5. Punem un bol/vas deasupra si decupam in jurul lui cu un cutit, indepartam surplusul.
b) Umplutura:
1. Taiem cartofii cubulete, ceapa foarte fin si carnea bucati mici.
2. Aruncam cartofii in apa clocotita si ii fierbem rapid vreo 4-5 minute, ii trecem prin jet de apa rece si ii lasam la scurs si racit.
c) Pregatirea placintei:
1. Asezam umplutura in ordinea urmatoare: ceapa, carnea, cartofii, sare si piper, patrunjel.
2. Ungem marginea aluatului cu ou batut si pliem in 2, apasand cu degetele pe margine sa cream un sigiliu.
3. Ridicam putin marginile, sa ne asiguram ca nu va curge nimic, ne incercam talentul sa facem un model , apoi crestam pe mijloc sa poata respira, aplatizam usor sa arate frumos, ungem cu ou si dam la cuptor pt 25-30 min la 180 grade.
Reteta propusa de Anna-Foster.
Sunt foarte bune si calde si reci, oricum pot fi reincalzite; merg si de pranz si de o gustare.
Alte retete culinare recomandate
Muschi de porc la cuptor
Chiftele
Placinta de dovleac