Placinta cu smantana

Intindem aluatul intr-o forma rotunda cu diam. de 30 cm. Se taie surplusul de aluat. Batem smantana si o amestecam cu patrujel tocat fin, slaninuta ta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g aluat de patiserie
  • 6 oua
  • 1 ceasca smantana
  • 125 g slaninuta ( bacon )
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare
  • boia
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Intindem aluatul intr-o forma rotunda cu diam. de 30 cm. Se taie surplusul de aluat. Batem smantana si o amestecam cu patrujel tocat fin, slaninuta taiata fasii, doua oua batute si restul condimentelor. Se toarna compozitia obtinuta peste aluat, se sparg deasupra cele 4 oua ramase si se da la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute, sa se rumenesca frumos.


Sursa aceste retete este blogul culinar: retete-de-mancaruri.blogspot.com


Alte retete recomandate:

Iahnie de fasole

Ciuperci la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post