Piftie de curcan cu gelatina este o reteta de aperitiv cu carne in aspic aspectuos, dar si foarte delicios. Este un aperitiv ce se preteaza la o masa festiva.
Piftia este un preparat cunoscut din bucataria romaneasca pentru gustul sau puternic de usturoi, mirosul de carne fiarta si aspectul de gelatina. Fie ca este gatita pentru o masa festiva sau nu, fiecare gospodina trebuie sa stie sa prepara piftie de curcan cu sau fara gelatina.
Se spala in mai multe ape aripile si gaturile de curcan, apoi le punem la fiert, intr-o oala cu doi litri de apa. Este important sa pastrati o cantitate exacta de apa, nu se procedeaza ca la supa unde punem foarte multa apa.
Dupa ce bucatile incep sa fiarba, luati spuma cu ajutorul unei spumiere pentru ca este foarte important ca piftia sa aiba o zeama cat mai clara.
Adaugati in oala legumele, piperul, foile de dafin si o lingurita de sare.
Dupa ce legumele au fiert le scoateti din oala. La fel se procedeaza si cu carnea dupa ce a fiert si s-a desfacut de pe os.
Luati oala de pe foc. Pisati si adaugati usturoiul in zeama in care au fiert aripile si gaturile de curcan.
Dupa ce degustati sa vedeti daca zeama este indeajuns de sarata, o strecurati.
Taiati carnea in bucatele.
Inainte de a finaliza piftia, taiati morcovul pentru a decora.
Gelatina o pregatiti astfel: Luati un polonic de zeama, il puneti intr-un castron, amestecati cu praful de gelatina dupa care puneti inapoi in oala.
Puneti in fiecare bol cateva bucatele de morcov, carne si zeama peste.
Dupa ce ati terminat de pus in boluri, le dati la frigider pentru circa sase ore sa se inchege inainte de a o savura.
Incearca si o alta reteta de piftie de curcan.
Serveste piftia de curcan in gelatina rece.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios