Perisoare din carne de potarnichi

Carnea de potarnichi se curata de piele, apoi se toaca impreuna cu ugerul fiert si racit. Se adauga untul, se sareaza, pipereaza, se adauga nucsoara,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 potarnichi
  • 400 gr uger
  • 400 gr unt
  • sare
  • piper
  • 3 galbenusuri
  • 1 felie carne de porc
  • 1 felie carne vaca
  • 1 pahar zeama de carne
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde
  • 100 gr ulei
  • putin pesmet

Mod de preparare

Carnea de potarnichi se curata de piele, apoi se toaca impreuna cu ugerul fiert si racit. Se adauga untul, se sareaza, pipereaza, se adauga nucsoara, galbenusurile de ou si se amesteca bine. Se pun la fiert resturile de la potarnichi impreuna cu carnea de porc si de vaca si se adauga zeama de carne si vinul alb. Se mai adauga ceapa, morcovi, foaia de dafin, cateva fire de patrunjel, dupa care se acopera si se lasa la fiert aproximativ 3 ore. Se trece apoi totul prin sita, se degreseaza si se tine la cald. Se fac perisoare de marimea unei nuci, din tocatura, apoi se tavalesc in pesmet fin si se prajesc in unt sau ulei fierbinte.


Perisoarele se servesc calde, impreuna cu sosul.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Muschi de porc la cuptor Chiftele

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors