Pateuri surpriza

Pateurile surpriza se pot pregati la micul dejun. Ingredientele pentru pateuri sunt: foietaj, sunca, porumb.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • un pachet aluat congelat
  • un ou batut
  • 400 ml supa de pui
  • 200 gr porumb din conserva
  • 450 gr sunca din conserva.
  • piper negru macinat

Mod de preparare

Pateurile surpriza se fac asa: decongelam aluatul. Il taiem in 2 parti egale sub forma de patrate. Taiem o rama in jurul fiecarui patrat (aprox. 2 cm latime), lasand netaiate doua colturi diametral opuse. Umezeste cu apa conturul patratului. Ridica cele 2 colturi decupate si petrece unul peste altul ca si cum l-ai impleti. Lipeste varfurile prin apasare de colturile libere ale patratului. Pune patratele de aiuat in cuptorul incins, dupa ce te-ai uns dasupra cu ou. Tine-le la cuptor 15 min. pâna când aluatul devine auriu. Umplutura: se toarna supa de pui intr-o tigaie. Adauga boabele de porumb fiert si o parte din bucatile de sunca. Pune amestecul pe foc si lasa-l sa fiarba câteva minute. Adauga piperul. Ia cate o lingurita din umplutura si toarn-o in formele de aluat scoase din cuptor. Orneaza-le cu cateva felii din sunca ramasa.


Alte retete culinare recomadate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors