Pateurile surpriza se pot pregati la micul dejun. Ingredientele pentru pateuri sunt: foietaj, sunca, porumb.
Pateurile surpriza se fac asa: decongelam aluatul. Il taiem in 2 parti egale sub forma de patrate. Taiem o rama in jurul fiecarui patrat (aprox. 2 cm latime), lasand netaiate doua colturi diametral opuse. Umezeste cu apa conturul patratului. Ridica cele 2 colturi decupate si petrece unul peste altul ca si cum l-ai impleti. Lipeste varfurile prin apasare de colturile libere ale patratului. Pune patratele de aiuat in cuptorul incins, dupa ce te-ai uns dasupra cu ou. Tine-le la cuptor 15 min. pâna când aluatul devine auriu. Umplutura: se toarna supa de pui intr-o tigaie. Adauga boabele de porumb fiert si o parte din bucatile de sunca. Pune amestecul pe foc si lasa-l sa fiarba câteva minute. Adauga piperul. Ia cate o lingurita din umplutura si toarn-o in formele de aluat scoase din cuptor. Orneaza-le cu cateva felii din sunca ramasa.
Alte retete culinare recomadate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post