Eu am inceput prin a toca ceapa, tzelina, morcovul si le-am pus la calit in ulei, la faza asta trebuie de adaugat si usturoiul. Se lasa timp de vreo 5
Eu am inceput prin a toca ceapa, tzelina, morcovul si le-am pus la calit in ulei, la faza asta trebuie de adaugat si usturoiul.
Se lasa timp de vreo 5 minute pina se inmoaie putin legumele, in acest timp se pregateste ficatul, se spala, usuca si taie bucati si se pune peste legume in tigaie, se amesteca bine pina se schimba la culoare.
Dupa care se adauga o jumate din cantitatea de vin, se lasa la foc mediu pina se evaporeaza aproape tot vinul.
Dupa, se adauga si restul vinului, pasta de rosii, supa sau apa, se sareaza putin, dar piper mai din belsug.
Se acopera tigaia si se lasa pe foc mediu timp de 15-20 min pina se inmoaie ficatul si se mai absoarbe din lichid (din pacate am uitat sa fac poza cind era gata).
Dupa ce se racoreste putin se mixeaza in robot, dupa care se intoarce din nou in tigae, se adauga untul, capere (eu nu am pus din acelasi motiv ca si usturoiul), patrungel tocat(eu am pus marar, ca numai asta aveam). se incalzeste putin pina se topeste untul, se mai condimenteaza daca e nevoie.
Se serveste cald sau rece pe felii de bagheta rumenite la gril sau in tigaie.
Pofta buna!
Reteta Pateu de ficat Oly a fost propusa de Oly pe forum culinar.ro
Alte retete de aperitive cu ficat gasiti aici:
Rulouri cu ficat,
Tarta cu ficat,
Arici din pateu de ficat de pui