Pateu de ficat de pui

Ficatul de pui se curata de membrane, se toaca de cateva ori in masina de carne, se trece prin sita sau se mixeaza. Se adauga ouale crude, piper,magh

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 500 g piept de pui
  • 300 g slanina (afunmata)
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 l.c. mocca de piper (boabe)
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita de condimente mixte pentru pateu

Mod de preparare

Ficatul de pui se curata de membrane, se toaca de cateva ori in masina de carne, se trece prin sita sau se mixeaza.

Se adauga ouale crude, piper,maghiran, condiment mixt si se amesteca bine.

Tava de pateu se tapeteaza cu felii subtiri de slanina, se pune jumatate din copozitia de pateu, se acopera cu pieptul de pui dezosat, se sareaza putin, se continua cu un alt rand de pateu si se termina cu un rand de slanina taiata felii subtiri.

Tava de pateu se asaza intr-o tava de copt mai mare cu apa si se introduce in cuptorul incalzit la foc mijlociu, se lasa sa se inchege la aburi.

Se scoate din tava, se raceste, se asaza pe platou si se taie in felii de grosimea degetului.
Alte retete recomandate

Sparanghel alb cu muschi crocant

Supa mazare

Mazare cu ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala