Pateu de ficat cu unt

Se fierbe ficatul in lapte dulce, dupa care se trece prin sita. Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile fierte si date prin sita, putina smanta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr ficat
  • 1 ceasca de lapte
  • 100 gr unt
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • 2 oua
  • piper macinat
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se fierbe ficatul in lapte dulce, dupa care se trece prin sita. Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile fierte si date prin sita, putina smantana, sare si piper macinat. Se omogenizeaza amestecul cu o lingura de lemn, frecand energic intr-un singur sens.
Pateul se serveste pe o farfurie, garnisit cu felii de albus fiert si cu verdeata tocata presarata deasupra.

Alte aperitive:

Ciuperci cu maioneza

Salata de icre

Castraveti bulgaresti

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce