Am cumparat 1 kg de ficat de porc feliat. L-am pus la fiert alaturi de cateva frunze de dafin si mai multe boabe de piper (de diferite culori). Am las
Am cumparat 1 kg de ficat de porc feliat.
L-am pus la fiert alaturi de cateva frunze de dafin si mai multe boabe de piper (de diferite culori).
Am lasat ficatul sa fiarba si am mai luat spuma din cand in cand.
Cand n-a mai facut spuma, am pus si-o bucata de slanina in oala.
Cat au fiert ficatul si slanina, am tocat cateva cepe (vreo 5) si le-am pus la calit.
Am pus ceapa la racit, intr-un castron:Ficatul si slanina le-am dat prin razatoare (sau prin masina de tocat).
Am amestecat totul (ficat, ceapa si slanina), am condimentat cu piper (sare avea deja slanina) si nucsoara, apoi am pus pesmet.
Am amestecat totul, apoi am pus in farfurie.
Am ornat cu frunze de patrunjel si cu gogosari murati.
Pofta buna!
Reteta Patè din ficat de porc a fost propusa de foxyy pe forum culinar.ro
Alte retete cu ficat de porc gasiti aici:
Toba (moatza),
Crema de ficat,
Caltabos