ALUATUL Se cerne faina cu sarea, se "freaca" impreuna cu bucatelele de unt rece si apoi se incorporeaza si brinza. Se lucreaza repede si se lasa la fr
ALUATUL
Se cerne faina cu sarea, se "freaca" impreuna cu bucatelele de unt rece si apoi se incorporeaza si brinza. Se lucreaza repede si se lasa la frigider cel putin 15 minute.
UMPLUTURA
1. Intr-o lingura de unt se incinge ceapa, se adauga ficatul si se prajeste citeva minute. Se stinge cu 125 ml frisca lichida si se mai lasa pe foc pana cand scade sosul. Se lasa sa se raceasca si se paseaza ( in mixer sau cu mana). Se potriveste de sare si maghiran.
2. Pieptul de pui se taie cubulete, se amesteca cu restul de frisca lichida si se pune pentru 10 minute impreuna cu cutitul mixerului la congelator.
Cand este foarte rece se baga la mixer pana se face o pasta. Se potriveste de sare.
Ambele umpluturi se imbogatesc cu boabele de piper verde.
Intr-o tava de chec unsa cu unt si presarata cu faina se aseaza foaia de aluat (care trebuie sa fie mai mare decit forma, pentru a putea acoperi pasteta), se pune un strat de carne tocata de pui, un strat de pate de ficat, incheind cu un strat de carne de pui. Se acopera pasteta cu aluat, se indeasa bine si se da la cuptor, cat mai jos, la 180 gr. C pentru 45 minute.
Pofta buna!
Reteta Pasteta cu ficat si carne de pui a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro
Alte retete de aperitive cu ficat gasiti aici:
Rulouri cu ficat,
Tarta cu ficat,
Arici din pateu de ficat de pui