Briosele aperitiv picante pot fi pregatite pentru o petrecere intre prieteni sau pentru o masa festiva. Ca si orice reteta de briose aperitiv, nici acestea nu sunt greu de pregatit.
Se taie 200 g. de sunca presata in cubulete foarte fine. Se taie marunt o legatura de ceapa verde. Se amesteca 300 g. faina cu sare si cu 4 lingurite praf de copt intr-un castron.
Se topesc 80 g. unt la foc redus sau microunde (nu are voie sa devina maroniu).
Se amesteca 2 oua cu 125 ml. lapte foarte gras si 125 ml. lapte obisnuit.
Se adauga apoi la faina care a fost amestecata cu untul. Se adauga la aluat si sunca, ceapa verde si 1 lingurita boabe piper(eu nu am pus deloc) .
Se umplu formele de muffins, unse cu putin ulei, doar 2/3 de aluat in fiecare forma si se coc 25-30 de minute.
Reteta briose aperitiv picante a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Serviti briosele aperitiv picante caldute sau reci.