Limba cu sos Ragu

Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fier

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 felii de limba
  • un morcov
  • un patrunjel
  • 1/2 telina
  • o ceapa (toate cca 300 g )
  • 50-100 ml suc de rosii
  • 3-4 felii de lamiie
  • 30 masline
  • o foaie de dafin
  • 25 g faina
  • 50-80 ml untdelemn
  • piper
  • cimbru
  • 20 g zahar pentru caramel

Mod de preparare

Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasindu-le sa fiarba, acoperit, pina cind se inmoaie bine, apoi se trece prin sita inoxidabila. Faina se freaca cu vinul si sucul de rosii si se adauga in sos, impreuna cu toate ingredientele mentionate, inclusiv cu toate feliile de limba. Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu supa, cit sa cuprinda bucatile de limba (cca 600 ml de sos). Zaharul se caramelizeaza (maro deschis) si se stige cu 2-3 linguri cu apa fierbinte; dupa ce s-a topit, se toarna in sos .Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 20 minute, pina cind fierb maslinele si se ridica untdelemnul. Dupa ce s-a racit, se adauga sare, daca maslinele n-au fost sarate suficient.
Mincarea se serveste rece, ca fel intii, si calda, cu garnitura de macaroane.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce