Limba cu maioneza

Se spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se fierbe la f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr limba
  • 1 rasol de vaca
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 teline
  • 1 pahar de smantana
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml ulei
  • 1 lingura de mustar
  • masline
  • sare

Mod de preparare

Se spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se fierbe la foc mic intr-un vas descoperit, pana cand limba este gata, se lasa sa se raceasca putin, apoi se curata de pielita aspra de deasupra. Se taie felii subtiri care se pun pe o farfurie mare si se acopera cu maioneza. Rasolul se fierbe in continuare si se serveste cu hrean si otet atunci cand este gata, iar din supa in care au fiert se pregateste o supa cu galuste de gris. Feliile de limba se inconjoara cu o salata de telina cu maioneza sau cu salata de conopida cu maioneza.
Se orneaza cu felii de masline si se serveste ca aperitiv.

Alte aperitive:

Castraveti bulgaresti

Chiftele

Ciuperci cu maioneza

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce