Lebarvurst

Ficatul si slanina se taie in cuburi si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a dizolvat putina sare. Cand sunt foarte bine fierte, se tre

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ficat de porc
  • 500 g slanina de porc
  • un intestin gros de porc
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei

Mod de preparare

Ficatul si slanina se taie in cuburi si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a dizolvat putina sare. Cand sunt foarte bine fierte, se trec de doua sau trei ori prin masina de tocat, pana cand se transforma intr-o pasta fina. Se potriveste gustul cu sare, piper si boia dulce, se amesteca bine si, cu aceasta compozitie, se umple intestinul de porc, curatat bine si spalat in mai multe ape. Eventual, acesta se tine timp de cateva ore in apa cu otet, apoi se clateste. Dupa ce a fost umplut, se preseaza cu degetele, astfel incat compozitia sa se repartizeze omogen, apoi se leaga strans Ia capete si se fierbe timp de aproximativ 30 de minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se pastreaza la frigider.
Se serveste cu mustar sau cu hrean ras si otet.

Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors