Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte
Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte.
Se pune la fiert intr-o cratita apa cu un fir de cuisoare, piperul, frunza de dafin si sare. Cind apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Se incearca daca este gata apasand cu o furculita in partea mai groasa a ficatului; daca nu iese singe sau apa inrosita, ficatul este suficient de fiert.
Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa.
Dupa ce s-a racit, se taie in felii de grosimea degetului. Se asaza frumos pe farfurie, iar deasupra se toarna aspicul.
Operatia aceasta se face la rece si pe masa unde se va lasa aspicul sa se raceasca.
Farfuria nu mai trebuie miscata, caci altfel se misca ficatul si se strica ordinea facuta la inceput.
Pofta buna!
Alte retete culinare
recomandate:
Mazare la cuptor
Tocana de ciuperci de padure
Paine cu cascaval si ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post