Crenvusti in aluat

Intr-un castron se pun branza, ouale, laptele, uleiul si sarea si se amesteca cu o lingura. Cantitatea de faina se imparte in 2, jumatate de adauga pe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 grame branza dulce
  • 4 linguri de lapte
  • 1 galnenus si o jumatate de albus
  • 4 linguri de ulei
  • o lingurita rasa de sare
  • 250 de grame de faina
  • un praf de copt sau bicarbonat

Mod de preparare

Intr-un castron se pun branza, ouale, laptele, uleiul si sarea si se amesteca cu o lingura. Cantitatea de faina se imparte in 2, jumatate de adauga peste compozitia din castron si se amesteca bine. Restul de faina se pune pe masa de lucru apoi se toarna aluatul deasupra. Se framata aluatul. Se intinde o foaie de aluat (groasa cam de un cm ) si se taie in fasii cu pintenul. Se infasoara crenvustiul in aluat. Se pun crenvustii in tava. Apoi se ung cu ou si se presara cu seminte.

Se coc la 180 de grade cam 20 de minute.


Aceste rulouri pot fi servite calde sau reci si sunt ideale pentru o gustare.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce