Creier pane

Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa zece minute, se raceste si se curat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 creier de vaca
  • 4 linguri de pesmet
  • 2 linguri de faina
  • 2 oua
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 salata verde
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa zece minute, se raceste si se curata de pielite. Se taie felii groase care se dau prin faina, apoi prin ou si prin pesmet. Creierul astfel pregatit se prajeste in ulei incins si se asaza pe un platou decorat cu frunze de salata verde. Peste feliile de creier pane se stoarce lamaie.

Se serveste cu garnitura de ciuperci sau de cartofi prajiti si cu salata de rosii picanta.

Alte retete usoare:

Ciuperci pane

Salata de vinete si dovlecei

Zacusca cu ciuperci

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce