Coxinha - crochete de pui

Coxinha sunt niste crochete braziliene de pui, o reteta de aperitive sau gustari delicioase. O mancare de strada delicioasa care se serveste cu precadere in perioada carnavalului de la Rio.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 24 de bucati:
  • 4 bucati piept de pui
  • 4-5 cani bors
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri unt
  • 2 catei de usturoi
  • sucul de la 1 lime
  • 500g crema de branza
  • 250g faina
  • 2 oua
  • 200g pesmet
  • sare si piper

Mod de preparare

Pune bucatile de piept de pui intr-o oala, acopera-le cu bors, mai adauga apa daca e nevoie. Adauga morcovul si 1 ceapa curatata si taiata in jumatate, dar si frunzele de dafin.

Adu lichidul la punctul de fierbere si lasa-l sa fiarba la foc mic pentru 15-20 de minute. Pieptul de pui trebuie sa fie inca rozaliu in mijloc, asa ca taie-l si verifica-l, poate trebuie sa opresti focul mai repede (depinde de marimea pieptilor de pui). Scoate puiul si lasa-l sa se raceasca, strecoara borsul si pune-l deoparte.

Marunteste pieptul de pui in bucati mici. Adauga crema de branza si sucul de lime si amesteca bine.

Toaca cea de-a doua ceapa si usturoiul, adauga-le la amestecul cu carnea de pui.

Masora cantitatea de bors ramasa. Pune-o la foc mic si cand incepe sa fiarba, adauga in fir subtire amestecand energic faina. Faina trebuie sa in aceeasi cantitate cat bors ti-a ramas, asa ca masoara cu ajutorul unei cani gradate inainte. Amesteca mereu cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Vei obtine consistenta unui aluat, pe care il bagi la frigider pentru 1 ora.

Pentru a da forma crochetelor de pui, formeaza din aluat, bile cat marimea unei mingi de golf. Apasa cu degetul in mijloc pentru a face loc umpluturii. Mainile trebuie sa iti fie date cu faina pentru ca aluatul sa nu ti se lipeasca de degete. Ia 1 lingura si jumatate din umplutura cu carnea de pui, aseaz-o in mijloc si "inveleste-o" cu aluatul. Da-i forma din imagine. Continua procedeul pana cand ramai fara aluat.

Bate ouale intr-un bol si aseaza pesmetul intr-o farfurie separata, adauga-i sare si piper.

Pune suficient ulei intr-o tigaie incat sa acopere crochetele de pui, si prajeste-le pe ture pana le termini pe toate.

 


Serveste crochetele braziliene de pui calde.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors