Cotlete umplute cu mazare

Un preparat delicios, un aperitiv recomandat pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cotlete de porc
  • 250 g mazare
  • 100 ml ulei de masline
  • un ardei rosu
  • 200 g costita afumata
  • patrunjel verde
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • plante aromate de la Provence
  • 3 foi de dafin
  • 10 boabe de piper negru
  • 150 ml vin alb
  • o lingura legume deshidratate fara sare

Mod de preparare

Cotletele spalate si zvantate, se taie astfel incat sa obtinem un buzunar, apoi se presara cu sare si piper. Se incinge un pic uleiul si se caleste la foc iute, cca.7 minute, mazarea cu ardeiul taiat cubulete si costita afumata taiata fasii subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adauga cascavalul ras si verdeata tocata fin. Se umplu cotletele cu umplutura de mazare, apoi se prinde gura buzunarelor cu scobitori din bambus si se asaza intr-o tavita, se stropesc cu un pic de ulei de masline, se presara deasupra lor legumele deshidratate fara sare, se condimenteaza cu amestecul de plante aromatice de Provence. Se toarna vinul si 250 ml apa, se pun foile de dafin si piperul boabe. Se acopera tavita cu o folie de aluminiu si se da la cuptor cca 30-40 de minute. Se scoate tavita si se da folia la o poarte, se uda cotletele cu sos din tava si se mai lasa cca. 30 de minute, pana se rumenesc frumos. Dupa ce s-au facut cotletele, se indeparteaza scobitorile si se feliaza si se servesc cu o garnitura de cartofi sau orez. Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce