Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac

Un aperitiv deosebit!!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 lingurite de smantana
  • 2 lingurite de smantana
  • 2 lingurite de smantana
  • 2 cotlete de porc mai groase (cu os)
  • 8 ciuperci champignion
  • 100 g afumatura (costita)
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • marar verde
  • o lingura de legume deshidratate
  • sare
  • piper
  • 200 g piure de spanac
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de smantana
  • o lingurita de boabe mustar
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml vin alb Vin sec
  • 1 ou

Mod de preparare

Se spala si se zvanta bine cotletele, apoi li se face cate un buzunar, cu lama unui cutit ascutit, incepand de la partea superioara pana in os, dar fara a gauri cotletul. Se ung bine cotletele in interior si in exterior, cu ulei de masline, sare, piper. Se incinge un pic de ulei si calim afumatura taiata marunt cu ceapa si ardeiul taiat marunt, cu ciupercile feliate subtire. Lasam totul pe foc sa se inmoaie , saram si piperam dupa gust, apoi dam de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt si oul batut. Cu aceasta umplutura, umplem cotletele, apoi prindem cu scobitori de bambus. Le prajim un pic pe ambele fete, apoi le bagam intr-o tavita mica, cu taietura in sus, turnam vinul, completam cu apa pana trece de jumatatea cotletelor, adaugam legumele deshidratate, sare, piper, dafinul si dam la cuptor cca. 30 de minute. Preparam sosul de spanac, calind bine piureul de spanac intr-un pic de ulei de masline, apoi saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisatș dam de pe foc si adaugam smantana, amestecand continuu, apoi mustarul care poate fi picant sau dulce. Servim cotletele stropite cu acest sos aromat. Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce