Cosulete aperitiv din aluat foietaj cu rosii deshidratate, gogosari, carnati si oua

Pentru că la începutul acestei toamne am pregătit niște roșii deshidratate, în ulei, le-am testat gustul în niște coșulețe aperitiv din aluat foietaj. Pot fi consumate ca și mic dejun, alături de un iaurt bun, sau pot constitui baza unor aperitive, atunci când se anunță musafiri.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 ouă
  • 2 cârnați semiafumați
  • 4 bucăți de gogoșari în oțet
  • 4 bucăți roșii deshidratate
  •  brânză de vaci
  • mozzarella

Mod de preparare

Lăsăm foaia de aluat să se decongeleze la temperatura camerei, apoi o porționăm în patru părți egale.

În patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de foietaj porționat și îmbrăcăm frumos formele presând aluatul în interior, așa încât să-i dăm forma cât de cât rotundă, dar lăsăm și niște colțuri la vedere să pară mai interesante.

Înțepăm cu o furculiță aluatul de la baza formelor și așezăm câte o lingură de brânză în interior.

Peste brânză așezăm rondele de cârnați, prăjiți în prealabil, apoi cuburi de gogoșari și bucăți de roșii deshidratate și spargem câte un ou la mijloc.

 Așezăm formele de minitarte într-o tavă, pentru a nu avea surprize pe timpul coacerii și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 190 de grade C, sau până când foietajul este bine rumenit și ouăle preparate.

Cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm și puțină mozzarella pe deasupra, pentru a se gratina frumos coșulețele.

Le servim calde, alături de un iaurt bun, cafea sau ceai.

Sunt foarte bune și de efect, iar gogoșarii și roșiile deshidratate au mers de minune în această combinație, cu gustul lor ușor acrișor.

Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta mea de coșulețe din foietaj cu ouă și cârnați!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce