Cornulete aperitive cu carne

Cornuletele cu carne sunt aperitive cu carne delicioase si consistente. Faina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga margarina, smantana, sarea, zaharul si laptele.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 200 g margarina
  • 150 g smantana
  • 10 g drojdie uscata / 1 lingura drajdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 250 g carne vita + 250 g carne porc (tocata)
  • 2 cepe taiate fin
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 legatura patrunjel tocat

Mod de preparare

Cornuletele cu carne sunt aperitive cu carne delicioase si consistente. Faina se amesteca cu drojdia uscata (cea proaspata se amesteca intai cu putin lapte si faina). Se adauga margarina, apoi smantana, sarea, zaharul si laptele. Se framanta bine si se lasa la dospit cca. 1 ora. Carnea se amesteca cu ceapa calita. Se adauga ouale, sarea, piperul si patrunjelul. Aluatul se intinde in foi de o jumatate de cm. Cu ajutorul unui castron mare se taie cercuri, care la randul lor se taie in 8 bucati. Se adauga umplutura in fiecare triunghi si se ruleaza spre varf. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Cornuletele se ung cu oul amestecat cu putina apa. Se coc la foc potrivit 30-45 de minute.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors