Clatite umplute si prajite

Clatitele umplute si prajite sunt aperitive delicioase cu pateu si marar. Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica, am pregatit tigaia.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1l de lapte
  • faina cat cuprinde
  • 2 oua
  • o lingurita rasa de sare
  • 150 gr pateu
  • 50 g unt
  • cateva fire de marar
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Clatitele umplute si prajite sunt aperitive delicioase cu pateu si marar. Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica, am pregatit tigaia (una mai mica) pe care am uns-o cu putin ulei si-am inceput sa le coc.

Dupa ce am terminat de facut clatitele, m-am apucat de umplutura; am amestecat bine bine 150 g de pateu cu 50 g de unt si cu cateva fire de marar. Sare si piper n-am mai pus ca oricum pateul e condimentat.

Pe fiecare clatita in parte am intins din compozitie, am impaturit ca in imaginile de mai jos si am rulat astfel incat sa ia forma unei sarmalute.

Dupa ce am facut toate sarmalutele, am pus la incins intr-o tigaie (sau intr-un tuci puteti face) mult ulei, astfel incat sa se prajeasca pe toate partile.

Clatitele umplute si prajite trebuie lasate putin la scurs inainte de a le servi. Eu le-am devorat simple si reci…sunt mai bune asa, parerea mea; dar se pot servi si calde cu cartofi natur.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors