Clatite din pastarnac cu sos de branza de vaci

Din branza amestecata cu smantana, lapte si ceapa verde tocata marunt se face un sos, care se sareaza si se pipereaza, dupa gust. Separat, se rade pa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • 250 gr branza sau urda
  • 75 gr smantana
  • 5 linguri lapte
  • 1 legatura ceapa verde
  • Pentru clatite:
  • 450 gr pastarnac ras
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri lapte
  • 75 gr nuci taiate
  • 75 gr stafide
  • 50 gr caise
  • 50 gr pesmet
  • 25 gr unt

Mod de preparare

Din branza amestecata cu smantana, lapte si ceapa verde tocata marunt se face un sos, care se sareaza si se pipereaza, dupa gust. Separat, se rade pastarnacul si se amesteca cu ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit si laptele. Se lasa la fiert, pe foc mic, aoi, dupa 15 minute, se adauga nucile, caisele, stafidele si pesmetul. Se formeaza 8 clatite de 2 cm grosime, care se prajesc in putin unt topit, pana se rumenes.


Se servesc cu sosul de branza deasupra.

Alte aperitive:

Chiftele Ciuperci la cuptor Oua umplute

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors