Chiftelute marinate din carne de urs

Se toaca in masina de tocat carnea, cu painea, ceapa si verdeata. Se adauga in compozitie un ou, sare si piper si se formeaza chiftelutele, care se p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne macra de urs
  • 100 gr paine
  • 100 gr ceapa
  • 1 lingura de patrunjel sau marar tocat
  • 1 ou
  • piper pisat
  • faina
  • ulei
  • sare
  • Pentru sos:
  • 100 gr ulei
  • 100 gr ceapa
  • 50 gr bulion
  • 30 gr faina
  • 1-2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2-3 linguri de otet
  • sare

Mod de preparare

Se toaca in masina de tocat carnea, cu painea, ceapa si verdeata. Se adauga in compozitie un ou, sare si piper si se formeaza chiftelutele, care se pun apoi la prajit. Pentru sos, se pune uleiul la incins si se adauga ceapa feliata, faina, apoi bulionul si se stinge cu otet. Se mai adauga foile de dafin, boabele de piper, cimbrul, sare dupa gust si se lasa la fiert 20-30 de minute, dupa care se strecoara. Se introduc chiftelele in sosul strecurat si se lasa sa mai dea in clocot de cateva ori.


Se servesc cu piure de cartofi.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Curcan umplut Rulada de porc

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors