Chiftelute in sos marocan

Chiftelele in sos marocan sunt aperitive simple si gustoase. Se pregatesc cu ingredientele: carne de miel, felii de paine, verdeata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne d emiel tocata
  • 120 ml lapte
  • 1 felie de paine
  • patrunjel
  • menta
  • oregano
  • 2-3 catei de usturoi
  •  
  • Pentru sos
  • 30 ml de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cutii de rosii in bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • o leg.mica de busuioc
  • 1 leg. patrunjel
  • fulgi de migdale
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Chiftelute in sos marocan se pregatesc astfel: intr-un castron punem paine udata si faramitata impreuna cu carnea, verdeturile, sarea si usturoiul tocat. Amestecam si formam bilute. Pe un gratar incins frigem chiftelute, apoi le punem intr-un vas acoperit. Pentru sos incingem ulei si calim (nu ardem) usturoiul zdrobit. Adaugam rosiile tocate si pasta de ardei. Lasam sa scada. Punem chiftelele si mai lasam pe foc cateva zeci de minute. La final, potrivim de sare si piper.


Se servesc cu busuioc si patrunjel proaspat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors