Chiftelute in pat de aluat

Se incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul. Se fac bilute care se dau prin faina si se prajesc. Se intindei foaia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 gr carne tocata
  • verdeata
  • piper
  • usturoi
  • 2-3 oua
  • faina si sare; foi congelate pentru pateuri (din comert); salata Tzatziki: 1 iaurt bun (450 gr)
  • ceapa si usturoi verde
  • castravete
  • marar
  • sare si zeama de lamiie

Mod de preparare

Se incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul. Se fac bilute care se dau prin faina si se prajesc.

Se intindei foaia pentru pateuri si se decupeaza cerculete cu un pahar mai ascutit la gura. Se pun intr-o tava tapetata cu hirtie speciala si cu putin unt si se baga la cuptor. Dupa ce se coc se scot sa se raceasca.

Pentru salata Tzatziki se amesteca iaurtul cu ceapa si usturoiul maruntite, castravetele taiat cubulete, mararul tocat, sarea si putina zeama de lamiie - dupa gust.

Peste pateuri se pune cu o lingurita salata Tzatziki si deasupra cite o chifteluta.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala